Лісові пожежі в Чилі: кількість загиблих зросла до 112 осіб

Джерело: DW

Унаслідок сильних лісових пожеж, які охопили Чилі, загинули щонайменше 112 осіб, понад 300 вважаються зниклими безвісти.

Представник МВС Чилі Мануель Монсальве підтвердив, що пожежі забрали життя щонайменше 112 осіб.

Тоді як президент країни Габріель Борич під час відвідин регіону Вальпараїсо, який потерпає від вогняної стихії заявив, що більше як 300 осіб вважаються зниклими безвісти.

Також глава держави попередив, що кількість жертв може зрости, оскільки пожежі тривають.

За даними місцевого управління лісового господарства, тільки 4 лютого по всій території Чилі було зареєстровано 188 лісових пожеж, які охопили загалом близько 29 тисяч гектарів. Особливо сильно постраждало курортне місто Вінья-дель-Мар.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.