У Флориді літак упав на модульне містечко: є загиблі

Джерело: The New York Times

Унаслідок авіакатастрофи одномоторного літака в американському штаті Флорида загинуло декілька людей.

За словами місцевих рятувальників, інцидент стався у місті Клірвотер, штату Флорида. Одномоторний літак упав на містечко модульних будинків після того, як пілот повідомив про несправність двигуна.

В результаті авіатрощі загинуло декілька людей, чотири будинки були пошкоджені.

Скотт Елерс, начальник пожежної служби Клірвотера, розповів, що літак врізався прямо в один будинок, спричинивши “декілька смертей, як на борту літака, так і в будинку на землі”.

Він зауважив, що пілот повідомив по радіо в аеропорт про несправності на борту літака.

“Літак зник із радарів приблизно за 5 км на північ від злітно-посадкової смуги, яка знаходиться тут”, — сказав він.

У Федеральному управлінні цивільної авіації США заявили, що Національна рада з безпеки на транспорті буде розслідувати цю трагедію.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.