Наєв: Ворожі ДРГ постійно намагаються прорвати кордон на Сумщині, Чернігівщині й Харківщині

Джерело: Сергій Наєв в етері телемарафону

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив, що  російські ДРГ постійно намагаються прорвати кордон України, діючи у прикордонні Сумської, Чернігівської та у Богодухівському районі Харківської області.

Зазвичай російські диверсанти діють у складі 10-12 осіб.

Всі ці ДРГ зі складу спецоперацій РФ, а також ГРУ Генштабу РФ. Варто розуміти, що це офіцерські групи, вони мають хорошу підготовку. Їх мета діяти лише у прикордонні. Це невелика зона, декілька кілометрів вздовж державного кордону у 1000 км, — зазначив Наєв.

Диверсійні групи намагатимуться вчиняти терористичні дії проти цивільного населення або військовослужбовців.

Зауважимо, 3 лютого розвідувально-диверсійна група з Росії спробувала прорвати кордон України на Сумщині. Противник кілька разів змінював свою тактику, але після півторагодинного бою українські сили вдало відкинули окупантів від кордону.

У Донецькій області на Покровському напрямку воїни-зенітники окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили російський Су-25.

В Україні вдруге за день продовжили скасування графіків відключення електроенергії. За новою вказівкою “Укренерго” світло не вимикатимуть по всій території держави до 17:00.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька.