У Білорусі дозволили військовим використовувати вогнепальну зброю проти цивільних

Джерело: Радіо Свобода

У Білорусі внесли зміни до статутів Збройних Сил країни, які дозволяють військовим використовувати “вогнепальну зброю, спеціальні засоби, бойову та спеціальну техніку під час виконання їхніх обов’язків”. Рішення погодив самопроголошений президент Білорусі, Олександр Лукашенко.

Згідно з цим документом, використання зброї проти громадян може мати місце навіть у випадку, коли вони вчинили адміністративні порушення.

У внесених змінах Лукашенко також визначив, що військовослужбовець “не несе відповідальності за будь-яку шкоду”, заподіяну стріляниною, якщо вона була “здійснена відповідно до загальновійськових статутів”.

Ще раніше Лукашенко підписав поправки до закону “Про органи державної безпеки”, що дозволяють спецслужбам застосовувати зброю проти жінок, дітей та людей з інвалідністю у “випадках, коли вони демонструють збройний опір, вчиняють збройний чи груповий напад або вчиняють інші дії, які загрожують життю або здоров’ю людей”.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.