На Філіппінах через повені та зсуви ґрунту щонайменше 20 загиблих

Джерело: Reuters

Після сильних дощів на півдні Філіппін, які тривали протягом декількох днів, загинуло щонайменше 20 осіб.

За даними агентства з надзвичайних ситуацій, тринадцять осіб загинуло в провінції Давао-де-Оро, двоє вважаються зниклими безвісти, і семеро людей загинули в сусідній провінції Давао-дель-Норте.

Зазначається, що північно-східний мусон і низький тиск спричинили дощі в південному регіоні Мінданао. Опади тривали з 28 січня по 2 лютого, що призвело до смертоносних повеней і зсувів. Постраждали понад 812 000 осіб, з яких близько 85 000 осіб знайшли притулок в евакуаційних центрах.

Як нагадали у виданні, у середині січня 18 осіб загинуло внаслідок повеней і зсувів, викликаних сильними дощами на півдні Філіппін.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко, після масованого російського удару по Україні 8 липня, закликав міжнародну спільноту визнати главу РФ Володимира Путіна злочинцем, а російський режим – терористичним.

Естонія у 2025 році, у межах проєкту зі зведення лінії оборони на кордоні з Росією, облаштує 600 бункерів. Нині створюються їхні прототипи, поінформувала голова відділу інфраструктури державного центру оборонних інвестицій Каді-Кай Колло.

8 липня російські війська здійснили черговий масований ракетний удар по території України. Наразі повідомлять про зростання кількості загиблих до 36 осіб.

8 липня, внаслідок чергового російського масованого ракетного удару загинув лось, котрий перебував на реабілітації у Центрі порятунку диких тварин Наталії Попової. Тварина перелякалася вибухів, та розігнавшись, вдарився об стіну.

8 липня, під час візиту до Варшави, президент Володимир Зеленський провів зустріч із главою Польщі Анджеєм Дудою.