Сім’я агента ГРУ з Брюсселя допомагає РФ обходити санкції – The Insider

Джерело: The Insider

Згідно з новим розслідуванням, громадянин Росії Віктор Лабін, який підозрюється у зв’язках з Міноборони РФ і російською розвідкою та мешкає в Брюсселі неподалік від офісів Єврокомісії і НАТО, забезпечує звідти російську оборонну промисловість координатно-вимірювальними машинами, уникаючи європейських санкцій.

За словами журналістів-розслідувачів, Лабін проживає в Бельгії щонайменше з 2000 року і має там свою компанію “Groupe d’investissement Financier”. При цьому, як зазначається, “один із його синів допомагає йому вести бізнес, а інший – організовує в Європі протестні акції на підтримку Кремля”.

Зокрема, син Віктора Лабіна Руслан є власником московської фірми “Сонатек”, яка постачає засобами вимірювання десятки російських оборонних підприємств.

“Хоча останніми роками державні замовлення в оборонній сфері засекречено, The Insider має інформацію про те, що фірма “Сонатек” у 2022 році надавала послуги з постачання та обслуговування продукції щонайменше 18 підприємствам російської оборонної промисловості”, – йдеться в матеріалі.

Як зауважили журналісти, “Сонатек” завозить вимірювальні прилади з різних країн, в тому числі з Італії (Tomelleri Engineering), Німеччини (Messtechnik) і Великої Британії (Aberlink). Видання пояснює, що в Росії налагодити імпортозаміщення таких приладів не вдалося, тому російський ВПК життєво залежить від імпортної продукції, котру поставляє “Сонатек”.

Також вказано, що для постачань в Росію Лабін використовує свою компанію “Groupe d’investissement Financier”. Раніше він відправляв товари безпосередньо в Росію, найчастіше на адресу “Сонатека”, але в квітні 2023 року він став використовувати фірму з Туреччини із назвою, аналогічною своїй бельгійській компанії: GROUPE dinvestissement FINANCI OSBORNE, і тепер постачання йдуть через неї.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.