Війська РФ прагнуть скористатись нестачею боєприпасів в ЗСУ – Кірбі

Джерело: брифінг координатора Ради нацбезпеки США Джона Кірбі

У Білому домі заявили про нестачу боєприпасів в українських військових, через що ЗСУ змушені економити їх. Цим, за даними США, прагнуть скористатись російські окупанти.

За словами Кірбі, деякі підрозділи ЗСУ “дуже, дуже ретельно” розподіляють боєприпаси, остерігаючись, що вони скоро закінчаться.

Він додав, що на окремих ділянках фронту командири ЗСУ повинні вирішувати, які системи великої дальності використовувати, а які ні, через відсутність траншів військової допомоги.

“Росіяни про це знають і тому продовжують атаки безпілотниками й ракетами, щоби змусити українців витрачати засоби ППО, які – і про це їм відомо – зараз не поповнюються”,- зазначив Кірбі.

  • За інформацією ЗМІ міністр оборони України Рустем Умєров написав листа своїм колегам з країн ЄС, у якому повідомив про критичну нестачу артилерійських снарядів. За його словами, Росія щоденно застосовує утричі більше боєприпасів для обстрілів передових позицій ЗСУ.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.