У Флоренції відкрилась виставка фотографа Массімо Лістрі, присвячена величі Києва

Джерело: Мінкульт

Сьогодні, 8 лютого, в головному палаці міста Флоренція – Palazzo Vecchio – відкрилась виставка фотографа Массімо Лістрі, присвячена красі та величі Києва.

Маестро зафіксував архітектурну вишуканість культурної спадщини столиці України під час свого візиту в жовтні минулого року. Експозиція триватиме до 8 березня 2024 року.

Відтак Київ, як місто з багатовіковою історією, розкриється перед італійцями в усій своїй величі завдяки таланту маестро Лістрі. Флорентійці та гості зможуть відчути Київ через об’єктив визначного майстра. Місто вразило його не тільки красою, а й сміливістю, стійкістю та незламністю.

Фотохудожник зафіксував красу Києво-Печерської лаври, палаци XVIII століття, спроєктовані італійськими архітекторами. У відомстві зазначили, що кожен знімок митця наповнений любов’ю до Києва, який він розглядає не просто як об’єкт знімання, але і як твір мистецтва, який живе в кожному пікселі його творчості.

Массімо Лістрі – відомий майстер інтерʼєрної фотографії. За 30 років діяльності він сфотографував майже всі найкрасивіші палаци, бібліотеки, музеї світу.  Массімо Лістрі народився у Флоренції в родині журналіста та письменника П’єра Франческо Лістрі. Видав десятки книг у Європі та США, виставляв свої роботи на персональних виставках у численних музеях світу.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року відбулася зустріч т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з італійським фотографом.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.