У Філіппінах стався землетрус магнітудою 5,6 бала

Джерело: Reuters

Німецький науково-дослідний центр геонаук (GFZ) повідомив, що у суботу, 10 лютого, в Мінданао (Філіппіни) стався землетрус магнітудою 5,6 бала на глибині 10 км.

Філіппінське сейсмологічне агентство дало іншу оцінку, заявивши, що це був землетрус магнітудою 5,9 на глибині 27 км. Філіппінське агентство також повідомило, що можливі повторні поштовхи.

У вівторок ввечері в місті Мако в провінції Давао-де-Оро на півдні Філіппін стався зсув, внаслідок якого загинули 28 осіб, 77 вважаються зниклими безвісти, 32 отримали поранення, у тому числі 3-річна дівчинка. 

Проте рятувальники, які шукали десятки зниклих безвісти, були змушені припинити свою роботу через землетрус, повідомила влада.

У Сполучених Штатах помер 89-річний володар премії “Оскар” Роберт Таун, який, зокрема, написав сценарії для фільмів “Китайський квартал” та “Місія нездійсненна”.

На 63-му році життя помер продюсер Джон Ландау, відомий своєю співпрацею з режисером Джеймсом Кемероном над такими фільмами, як “Титанік” та двома фільмами “Аватар”. Сім’я Ландау повідомила про його смерть у суботу, 6 липня, проте причина смерті не була розголошена.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Опитування YouGov про неполітичні риси демонструє те, як виборці сприймають президента США Джо Байдена і його опонента на виборах Дональда Трампа як людей, а не просто як політиків.