ЗСУ досягли успіхів на лівому березі Херсонської області – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Геолокаційні кадри, опубліковані 11 лютого, показують, що українські військові нещодавно досягли незначних територіальних успіхів у Кринках на східному (лівому) березі Херсонської області.

За даними аналітиків, позиційні бої 11 лютого тривали на рубежі Куп’янськ – Сватове – Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Також позиційні бої тривали біля Орлянського, Крохмального, Іванівки, Табаївки, Торського і Ямполівки, Діброви та Серебрянського лісу.

Повідомляється, що російським підрозділам вдалося просунутися поблизу Бахмута на тлі позиційних боїв. Позиційні бої тривали біля Богданівки, Іванівського, поблизу Кліщіївки та Андріївки, Майорського, Південного та Нью-Йорка.

Окрім того, росіяни нещодавно підтвердили просування поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 лютого, демонструють, що ворог також нещодавно просунувся вздовж Залізничного провулка на півночі Авдіївки та на схід від Невельського.

Водночас позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новокалинового та Новобахмутівки, в Авдіївці, на захід від Авдіївки біля Тоненького та Сєверного, на південний захід від Авдіївки біля Первомайського та Невельського.

За словами командувача Таврійського угруповання військ ЗСУ бригадного генерала Олександра Тарнавського, противник все активніше використовує групи бронетехніки під час штурму піхоти на Таврійському напрямку (від Авдіївки через західну частину Запорізької області).

У звіті йдеться, що загарбники нещодавно просунулися на захід від Роботиного на заході Запорізької області. Позиційні бої тривали під Роботиним і Новопокровкою, на захід від Вербового.

Як заявив пов’язаний з Кремлем “воєнкор”, українські та російські війська постійно змагаються за ініціативу на Запорізькому напрямку, додавши, що ця лінія фронту більше не є пріоритетною для жодної зі сторін.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.