В Ізраїлі відбулися мітинги з вимогою звільнення заручників

Джерело: Times of Israel

У суботу ввечері, 10 лютого, мітингувальники перекрили дороги в Тель-Авіві у межах загальнонаціональних демонстрацій, вимагаючи звільнення заручників, утримуваних терористичним угрупованням ХАМАС, а деякі закликали до проведення виборів.

Зокрема протести відбулися в Тель-Авіві, Єрусалимі, Хайфі, Беер-Шеві, Реховоті, Раанані та інших населених пунктах по всій країні.

Фото: Flash90

На головному мітингу на площі Заручників у Тель-Авіві протестувальники пройшли маршем вулицею Каплан. Кінна поліція намагалася відтіснити демонстрантів убік, у той час, як натовп викрикував “ганьба”. Своєю чергою, один із протестувальників із мегафоном оголошував імена заручників, які залишаються в полоні ХАМАСу.

Згідно з інформацією правоохоронців, щонайменше семеро протестувальників заарештовано після того, як деякі з них заблокували частину шосе Аялон, що веде на південь, і підпалили багаття. При цьому щонайменше п’ять інших демонстрантів отримали штрафи за “перешкоджання дорожньому руху”.

Фото: Flash90

Як розповіли у виданні, два депутати Кнесету від Партії праці, Гілад Карів і Наама Лазімі, приєднались до акцій протесту на вулиці Каплан, використовуючи свій депутатський імунітет, щоб виступати від імені демонстрантів. Вони знаходилися поміж протестувальників і правоохоронців, намагаючись зменшити напруженість між двома групами.

Фото: Flash90

В Єрусалимі сотні людей мітингували поблизу резиденції президента, а ще більший натовп зібрався на Паризькій площі, біля офіційної резиденції прем’єр-міністра. Натовп закликав до проведення виборів.

На мітингу також виступив генерал-майор (у відставці) Амос Малка, колишній керівник Управління військової розвідки Армії оборони Ізраїлю. Він заявив, що Нетаньяху втягнув Ізраїль у власну війну за виживання, і назвав його лідером з “нульовою емпатією і нульовою відповідальністю”.

Наприкінці мітингу організатори назвали імена всіх заручників, живих і загиблих, які досі утримуються в Газі.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.