Росія оголосила про плани вийти з Парламентської асамблеї ОБСЄ

Джерело: The Insider

Держдума РФ та Рада Федерації планують ухвалити рішення про вихід Росії з Парламентської асамблеї ОБСЄ. Це планують зробити до 21 лютого.

Голова Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що Парламентська асамблея ОБСЄ є “політизованою організацією, яка діє під впливом Вашингтона”, і закликав до припинення співробітництва з нею.

Володін також зазначив, що Росія виступає одним з найбільших спонсорів Парламентської асамблеї ОБСЄ і вважає за доцільне припинити фінансування цієї організації.

Довідка. Парламентська асамблея ОБСЄ була створена у 1991 році з метою сприяння демократії та миру в Європі. Вона об’єднує 57 держав-членів Організації з безпеки та співробітництва в Європі і працює над контролем за виконанням цілей ОБСЄ та запобіганням конфліктів.

Зважаючи на дії Росії у регіоні та її політику – вихід із Парламентської асамблеї ОБСЄ може зробити країну ще більш ізольованою на міжнародній арені.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.