Угорщина заблокувала затвердження 13-го пакету санкцій ЄС проти Росії

Джерело: Financial Times

Угорщина виступила проти прийняття 13-го пакету санкцій ЄС проти Росії. Країна оголосила про своє рішення на вчорашньому засіданні послів ЄС.

13 пакет санкцій спрямовано проти майже 200 осіб та організацій з Росії, Китаю та інших країн, що, як вважається, надають допомогу Москві у військових діях. Один з посадовців заявив, що Угорщина не погодилась з новими санкціями через включення китайських компаній у список.

Інший дипломат описав переговори як “плідний обмін думками”, натякнувши на блокування з боку Угорщини. Він повідомив, що угорський посол “попросив трохи більше часу для аналізу пропозицій”.

Речник посла Угорщини в ЄС відмовився коментувати.

Джерела FT зазначають, що дискусії триватимуть. Ймовірно, міністри країн-членів порушуватимуть це питання на наступному засіданні.

Прихильники пакета санкцій сподіваються на досягнення згоди до наступної середи, щоб встигнути до 24 лютого.

Нагадаємо, що 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії має бути ухвалений міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі 19 лютого, але його зміст може змінитись. За даними ЗМІ, у ньому також можуть бути санкції проти Північної Кореї за надання Росії ракет, які вона використовує проти України.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…