Згідно з опитуванням, українці найбільше довіряють Залужному, Зеленський на третьому місці

Джерело: КМІС

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, станом на лютий 2024 року серед 13 діячів у списку українці найбільше довіряють колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному – 94%.

На другому місці – начальник ГУР Кирило Буданов з довірою у 66%, а президент України Володимир Зеленський на третьому (64%).

Фото: КМІС

Зазначимо, що довіра до Зеленського, порівняно з груднем 2023 року, знизилась на 13%. Однак довіра до Залужного за цей період зросла на 2%. Довіра опитаних українців до Кирила Буданова також збільшилась – на 6%.

Згідно з результатами опитування, новому Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському довіряють 40% опитаних українців (в грудні 2023 року 33%).

Найнижчий показник довіри серед 13 діячів до народної депутатки Мар’яни Безуглої (довіряють 7%, не довіряють – 65%), народного депутата Юрія Бойка (довіряють 10%, не довіряють – 73%), голови політичної партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко (довіряють 17%, не довіряють – 82%) та колишнього радника ОП Олексія Арестовича (довіряють 11%, не довіряють – 83%).

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.