Зеленський назвав вихід ЗСУ з Авдіївки правильним рішенням

Джерело: заява Зеленського на Мюнхенській конференції з безпеки

Президент України Володимир Зеленський зреагував на рішення Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського вивести українських захисників з Авдіївки.

“Рішення правильне, щоб не потрапити в оточення. Прийнято рішення відійти на інші рубежі. Це не значить, що люди відійшли на якісь кілометри і Росія щось захопила”, — заявив він.

Зеленський додав, що вихід з фактично захопленого міста – “абсолютно логічне, справедливе та професійне” рішення, адже найголовніше завдання України зберегти життя людей.
президент нагадав, що війська РФ почали активно штурмувати Авдіївку від жовтня 2023 року, обстрілюючи “нещасне місто” всією зброєю, яка була у них у наявності.

Під час штурму міста, додав президент, загинуло “десятки тисяч” російських військових. Він наголосив, що знецінення людського життя та “м’ясні штурми” – це єдина перевага Росії.

ДОВІДКА: Уночі 17 лютого Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про відхід українських військових з Авдіївки, де декілька днів тривали запеклі бої. Сирський наголосив, що відхід зумовлено оперативною ситуацією у місті та заради збереження життя військових ЗСУ.

Про відхід повідомили й у 3-й ОШБр, яких нещодавно передислокували до Авдіївки для посилення.

“Зробили все, і навіть більше. Дякую за стійкість кожному. Відходимо на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару. Дякую командуванню за виважене рішення. Бій триває”, — наголосив командир 3-ї ОШБр Андрій Білецький.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що війська РФ намагатимуться завадити входу ЗСУ з міста. Водночас фахівці наголошують, що окупація Авдіївки не дасть росіянам жодної  оперативної переваги.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.