Міністр оборони України прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки

Джерело: Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував вихід українських військових з Авдіївки.

За словами посадовця, ця з цієї ситуації відомство винесло низку уроків, серед яких:

  • необхідність більше систем ППО, аби ворог не мав змоги застосовувати КАБи
  • Необхідність засобів далекого ураження, аби знищувати ворожі склади з і зброєю
  • необхідність артилерійських снарядів

“Працюємо над цим постійно”, – додав він.

Умєров додав, що рішення вивести війська, аби зберегти життя військових – правильне.

“Фортифікації – будуємо й посилюємо. Авдіївку – повернемо”, – резюмував він.

ДОВІДКА: Уночі 17 лютого Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про відхід українських військових з Авдіївки, де декілька днів тривали запеклі бої. Сирський наголосив, що відхід зумовлено оперативною ситуацією у місті та заради збереження життя військових ЗСУ.

Про відхід повідомили й у 3-й ОШБр, яких нещодавно передислокували до Авдіївки для посилення.

“Зробили все, і навіть більше. Дякую за стійкість кожному. Відходимо на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару. Дякую командуванню за виважене рішення. Бій триває”, — наголосив командир 3-ї ОШБр Андрій Білецький.

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення вивести ЗСУ з Авдіївки правильним.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що війська РФ намагатимуться завадити входу ЗСУ з міста. Водночас фахівці наголошують, що окупація Авдіївки не дасть росіянам жодної  оперативної переваги.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив, що під час виходу з Авдіївки деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в російський полон.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.