«Ми можемо втратити все, але символи житимуть після нас»: «Вовки да Вінчі» про Авдіївку

Джерело: “Вовки да Вінчі”/Facebook

У Першому окремому штурмовому батальйоні “Вовки Да Вінчі” ім. Дмитра Коцюбайла прокоментували вихід ЗСУ з Авдіївки Донецької області.

Як нагадали в батальйоні, саме в Авдіївці сім років тому, у 2017-му, розмістилася база “Вовків Да Вінчі”.

Фото: Вовки да Вінчі

На початку повномасштабного вторгнення в будівлю штабу батальйону поцілила авіабомба. На місці влучання, серед руїн залишилася лише вціліла статуя Богородиці, стіна з символом підрозділу та портрет Степана Бандери.

“Тепер повернути дім” — зовсім не абстрактна фраза для кожного з Вовків. Ми можемо втратити все, але символи будуть жити після нас. Авдіївка — місце слави українського воїна. За кожен метр землі ворог заплатив кровʼю сповна. І ще кратно заплатить у майбутньому. А нам тепер належить довга дорога додому: з шевроном Вовків, під захистом Богородиці та в імʼя ідеї самостійної соборної держави — нас там чекатимуть”, – йдеться в повідомленні.

Фото: Вовки да Вінчі

Нагадаємо, вночі 17 лютого Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про відвід ЗСУ з Авдіївки на вигідніші позиції.

Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський зреагував на рішення Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського вивести українських захисників з Авдіївки, назвавши його “правильним”.

За словами аналітиків Інституту вивчення війни, російські війська вперше тимчасово встановили обмежену та локалізовану перевагу в повітрі, що надало можливість здійснити наступальну операцію із захоплення Авдіївки.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.