Залишилось троє дітей: у Польщі чоловік вбив українку

Джерело: пресслужба місцевого управління поліції

У Польщі чоловік вбив 38-річну українку – матір трьох дітей, з яких двоє нині є неповнолітніми. Трагедія сталася у місті Томашів-Мазовецький Лодзинського воєводства (центральна Польща).

За даними правоохоронців, інцидент стався рано вранці 15 лютого. О 5:35 до чергової частини поліції надійшла інформація про виявлене тіло жінки на сходах у багатоквартирному будинку у центрі міста.

“Тіло 38-річної жінки знайшли у коридорі при вході в будинок. Поліціянти встановили особу підозрюваного, це 48-річний чоловік, який не мешкає в цьому будинку. Він наніс жінці двадцять ударів гострим предметом. Його затримали через три години після вбивства”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на підставі зібраних доказів затриманому висунули обвинувачення у вбивстві з особливою жорстокістю. За цей злочин польський закон передбачає довічне ув’язнення.

Варто зауважити, що в поліції Польщі не вказали на походження загиблої.

Про те, що загибла є громадянкою України, написало “Суспільне”. Жінка мешкала у селі Гриньківці Кременецького району Тернопільщини, але часто їздила на заробітки до Польщі. За словами старости Матвіївського старостинського округу, куди входить село Гриньківці, Ігоря Яремчука, у загиблої було троє дітей: 21-річна донька, ще одна донька навчається у 10 класі, а син — у 9 класі.

“Ця жінка постійно їздила на заробітки до Польщі, щоб заробити сім’ї на прожиття, знаємо її лише з хорошої сторони. Діти живуть з бабусею. Також у померлої є дві рідні сестри. Про смерть жінки нас повідомили її рідні. У селі зараз люди збирають гроші, щоб привезти тіло додому, коли його зможуть транспортувати — наразі невідомо”, — зазначив Яремчук.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.