У Росії «націоналізували» колишню Липецьку фабрику Порошенка

Джерело: ТАСС

Жовтневий районний суд Липецька прийняв рішення передати акції кондитерської фабрики Roshen, що належать п’ятому президенту України Петру Порошенку, у власність РФ.

За словами співрозмовника журналістів, суд прийняв рішення про передачу акцій АТ “Липецька кондитерська фабрика” на користь держави. Це рішення ухвалено після звернення генеральної прокуратури РФ. Також передано частки у статутному капіталі ТОВ “Рошен”, що належить генеральному директорові підприємства Олегу Казакову.

“Також рішенням суду на території Російської Федерації заборонено діяльність колишнього президента України Петра Порошенка та його сина Олексія, які є основними власниками кондитерської фабрики “Рошен”, та Олега Казакова”, – сказав співрозмовник агентства.

Корпорація “Рошен”, яка включає кілька кондитерських фабрик, є одним з активів колишнього президента України Петра Порошенка.

У 2015 році в Росії розпочалася кримінальна справа щодо управління нею. Басманный суд Москви наклав арешт на майно фабрики в Липецьку, включаючи склад готової продукції, чотири цехи, будівлю підсобного корпусу та сім ділянок землі площею понад 700 тисяч квадратних метрів. Всіх працівників фабрики звільнили, а виробництво припинили.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.