Польські протестувальники почали жорсткіше обмежувати рух на кордоні з Україною, – ДПСУ

Джерело: Держприкордонслужба України

У Держприкордонслужбі повідомили, що польські протестувальники розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на польсько-українському кордоні.

ПП “Медика – Шегині”: польські фермери повністю заблокували рух вантажівок, термін завершення блокування не повідомлявся.

ПП “Долгобичув – Угринів”: протестувальники планують перекрити рух для усіх видів транспорту до 17.00 20 лютого.

ПП “Зосін – Устилуг”: з 13.00 по 16:00 протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою.

ПП “Корчова – Краківець”: до 21.00 20 лютого протестувальники планують блокувати рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидвох напрямках зможуть рухатися безперешкодно.

ПП “Гребене – Рава-Руська”: протестувальники з 13.00 20 лютого повністю заблокували рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.

ПП “Дорогуськ – Ягодин”: до 19.00 організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажівок в обидвох напрямках.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.