Польські страйкарі послабили обмеження руху на кордоні з Україною – ДПСУ

Джерело: пресслужба ДПСУ

У Державній прикордонній службі повідомили оновлену інформацію стосовно ситуації на кордоні. Зазначається, що станом на вечір 20 лютого польські страйкарі послабили обмеження руху біля кордону з Україною.

Так, після 17:00 відновлено рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску “Хребене – Рава-Руська”. Окрім цього, протестувальники висловили готовність щогодини пропускати по одній вантажівці в обох напрямках.

Також учасники акції протесту готові пропускати незначну кількість транспорту через пункт пропуску “Зосін – Устилуг”. Зауважується, що вони планують кожні 30 хвилин пропускати по п’ять легкових автомобілів в обох напрямках, щогодини – по одній вантажівці на в’їзд до Польщі й по три вантажівки – на в’їзд в Україну. Автобуси в обох напрямках пропускатимуть у звичайному режимі.

Зауважимо, вранці 20 лютого польські протестувальники розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на польсько-українському кордоні.

ПП “Медика – Шегині”: польські фермери повністю заблокували рух вантажівок, термін завершення блокування не повідомлявся.

ПП “Долгобичув – Угринів”: протестувальники планували перекрити рух для усіх видів транспорту до 17.00 20 лютого.

ПП “Зосін – Устилуг”: з 13.00 по 16:00 протестувальники мали намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою.

ПП “Корчова – Краківець”: до 21.00 20 лютого протестувальники планували блокувати рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидвох напрямках зможуть рухатися безперешкодно.

ПП “Гребене – Рава-Руська”: протестувальники з 13.00 20 лютого повністю заблокували рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.

ПП “Дорогуськ – Ягодин”: до 19.00 організатори протесту мали намір повністю заблокувати рух вантажівок в обидвох напрямках.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.