Польська поліція зреагувала на плакат «Путін, наведи порядок», який принесли на кордон

Джерело: пресслужба поліції Польщі

Польська поліція зреагувала на протести біля кордону з Україною, під час яких 20 лютого, ймовірно, один із фермерів виїхав з плакатом “Путін, наведи порядок в Україні, і в Брюсселі, і в нашому уряді”. У поліції наголосили, що це порушення закону та розпалювання ненависті.

“Путін, наведи порядок в Україні, і в Брюсселі, і в нашому уряді” –  саме з таким плакатом приїхав перекривати дорогу на польському кордоні один з протестувальників.

У поліції заявили про “миттєве реагування” на скандальні гасла польських фермерів під час протесту у Водзіславському районі. Поліція та прокуратура проводять заходи згідно зі ст. 256 § 1 Кримінального кодексу країни.

Раніше ситуацію також прокоментував глава МВС Польщі Марчін Кервінський. Він наголосив, що проти фермера будуть вжиті відповідні заходи.

Поліція та прокуратура проводять дії проти його автора. Згоди на такі злочинні дії не буде, – зазначив міністр.

Зауважимо, організатори акції також відмежувалися від фермера, зазначивши, що здивовані таким плакатом.

Вранці 20 лютого польські протестувальники розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на польсько-українському кордоні. Проте, вже надвечір, поляки поінформували про послаблення на кордоні.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.