«Польща – наш друг, разом ми боремося з Росією», – український воїн з польським корінням

Джерело: PEKHNO

Військовослужбовець ЗСУ Михайло Савицький із позивним “Скрипаль”, який має польське коріння, звернувся до поляків та українців, та наголосив, що “все, що відбувається на кордоні, – це лише політика”, а ми повинні об’єднатися, щоб перемогти нашого ворога.

“Вітаю вас із України! Хочу нагадати про те, що йде війна. І що зараз ми дуже потребуємо допомоги, допомоги друзів, на яких завжди можна покластися. І це поляки. Все дуже просто: ми разом боремося і разом воюємо”, – сказав Савицький.

Він наголосив, що без допомоги Польщі було б складно і Україна не змогла б перемагати там, де ми зараз перемагаємо.

“Польща – це наш друг, це наш брат. Так, у нас важка спільна історія, так, таке було. Але разом, зараз ми боремося з Росією. А всі ж чудово розуміють: якщо Росію ми тут не зупинимо, то вона піде далі і у Польщі буде те, що зараз в Україні. І ця важка спільна історія нас зобов’язує до дій, до певних дій. Ми просто її повинні пам’ятати і йти далі до нашої спільної перемоги”, – наголосив “Скрипаль”.

Скрін відео

На відео він пов’язав два прапори: український і польський, та наголосив “так само пов’язані долі наших двох народів”.

“Я є українцем з польським корінням і хочу вам, мої дорогі друзі, сказати: все, що відбувається на кордоні, – це лише політика. Але нам разом з вами потрібно перемогти нашого ворога. Ми обов’язково переможемо. Слава Україні! Jeszcze Polska nie zginęła!”

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.