До літа чотири українські льотчики можуть завершити навчання на F-16 – CNN

Джерело: CNN

Очікується, що до літа цього року чотири українських льотчики завершать навчання на винищувачах F-16. За словами речниці Національної гвардії Арізони, військові розпочали підготовку на базі 162-го винищувального крила в Тусоні у середині жовтня.

Капітан Ганніган повідомила, що очікується завершення навчання всіх льотчиків протягом періоду з травня до серпня, хоча конкретний графік буде залежати від прогресу програми.

Друга група з чотирьох пілотів розпочала навчання в січні. У той самий час третя група, також складена з чотирьох пілотів, нині проходить англійськомовну підготовку, необхідну для пілотування американських винищувачів четвертого покоління.

У лютому генерал Ден Гокансон, керівник Національної гвардії, повідомив, що попри обмежені фінансові ресурси США для надання додаткового озброєння та допомоги Києву у Національній гвардії США є достатньо коштів для навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.