У Німеччині виявили велику російсько-євразійську мережу з відмивання коштів

Джерело: DW

Генеральна прокуратура Берліна оголосила у вівторок, 20 лютого, про розкриття розгалуженої мережі з відмивання грошей, яка охоплювала Росію та країни Євразії.

За повідомленням відомства, ця мережа, можливо, переказувала значні суми грошей, походження яких намагалися приховати.

У межах розслідування німецькі правоохоронці провели обшуки в 58 житлових та комерційних будівлях у федеральних землях Берлін, Бранденбург, Баден-Вюртемберг та Саксонія. Також проведено обшуки в Латвії та на Мальті за участю місцевих слідчих, Євроюсту та Європолу, під час яких конфісковано бізнес-документи, електронні пристрої та мобільні телефони.

У справі фігурують 11 підозрюваних у віці від 31 до 58 років, проте подальша інформація про них нині не доступна.

Згідно зі слідством, ці особи створили мережу компаній на базі фінансової установи на Мальті із псевдокерівниками для здійснення операцій з відмивання грошей, приблизно не пізніше липня 2021 року. За даними слідства, головними центрами діяльності групи були Берлін та Рига.

Також відомо, що одного з підозрюваних вже затримано у Бранденбурзі, його вік 53 роки. Крім того,  заморожено кошти на восьми мальтійських банківських рахунках.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.