Іран відправив Росії близько 400 балістичних ракет, – Reuters

Джерело: Reuters

Шість джерел повідомили виданню Reuters, що Іран надав Росії приблизно 400 потужних балістичних ракет класу “земля-земля”.

За словами експертів, вони включають балістичну зброю малого радіусу дії, таку як Zolfaghar. За даними іранських джерел, ця мобільна ракета здатна вражати цілі на відстані від 300 до 700 км.

Одне з іранських джерел повідомило, що постачання почалися на початку січня. Зазначають, що вже було щонайменше чотири постачання ракет і найближчими тижнями буде більше. 

Інший високопоставлений іранський посадовець сказав, що деякі з ракет відправлено до Росії кораблем через Каспійське море, а інші – транспортовано літаком.

“Буде більше постачань. Немає причин це приховувати. Нам дозволено експортувати зброю в будь-яку країну, яку ми забажаємо”, – сказав другий іранський чиновник.

Четверте джерело, знайоме з цим питанням, підтвердило, що Росія нещодавно отримала велику кількість ракет від Ірану, не надавши додаткових подробиць.

  • Північна Корея нещодавно передала Росії балістичні ракети та пускові установки для війни проти України. Деякі з них РФ вже випустила по території України, заявив Координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, посилаючись на щойно розсекречені дані розвідки.
  • За даними аналітиків, Кремль подвоює підтримку Ірану тоді, як США завдають ударів, щоб запобігти атакам підтримуваних Іраном бойовиків в Іраку, Сирії та Ємені на американські та інші об’єкти.

Рятувальники завершили розбирати завали багатоповерхівки у Дніпрі, яку ворог потрощив понад тиждень тому.

Міністерство оборони повернуло Збройним силам України тисячі одиниць техніки. У відомстві зазначили, що “активно працюють над забезпеченням ЗСУ необхідними ресурсами”.

Окупація – термін, який став зрозумілішим для значної кількості українців у 2022 році. Вона може…

Під час матчу Євро-2024 Португалія-Франція французькі вболівальники вийшли з антиукраїнським плакатом про авіацію України.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 5 липня, на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку. Також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.