На лівобережжі Херсонщини оборонці знищили пункт управління БпЛА ворога

Джерело: ОК “Південь”

Станом на 21 лютого Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад росіян та їхню техніку.

Зокрема за минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

  • 98 росіян;
  • танк;
  • 15 гармат;
  • 4 станкові гранатомети “Полум’я”;
  • 16 одиниць авто-бронетехніки;
  • 3 комплекти антен і  станцію радіоелектронної боротьби;

Також українським захисникам вдалося вполювати пункт управління БпЛА та 3 пункти боєпостачання російської армії.

Зауважимо, в Україні триває 728-ма доба повномасштабного вторгнення РФ. За цей час, станом на 20 лютого, воїни ЗСУ ліквідували понад 406 тисяч російських окупантів.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та 5 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки,  складу паливно-мастильних матеріалів та 12 артилерійських засобах противника.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…