Литва закриє ще два КПП на кордоні з РБ

Джерело: DW

У Литві вирішили закрити ще два прикордонні переходи із Білоруссю з міркувань безпеки. 21 лютого відповідне рішення ухвалив уряд у Вільнюсі.

Зазначається, що контрольно-пропускні пункти Лаворішкес та Райгардас закриють вже з 1 березня на невизначений термін до подальшого повідомлення.

Тож відкритими залишаться лише два з шести пунктів пропуску на майже 680-кілометровому кордоні між Литвою та Білоруссю.

КПП Сумскас і Тверецюс закрили ще влітку 2023 року, зокрема через розміщення найманців ПВК Вагнер” в РБ.

Як пояснила міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте, закриття КПП забезпечить кращий контроль над потоками товарів, транспорту та осіб через кордон. Також це скоротить “спроби ввезення та вивезення санкціонованих товарів та контрабанди”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.