ГУР: РФ розгорнула вздовж кордону з Україною 48 установок «Іскандер»

Джерело: Вадим Скібіцький в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”

У Головному управлінні розвідки заявили, що станом на сьогодні російські війська збільшили кількість пускових установок “Іскандер” до 48 одиниць.

Так, заступник начальника Головного управління розвідки України Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький повідомив, що РФ станом на сьогодні розгорнула 48 пускових установок ракетного комплексу “Іскандер” уздовж кордону з Україною.

46 було, зараз 48. Додалися дві пускові установки, вони зробили додаткову тактичну групу, яка застосовується для пусків саме балістичних ракет із території Росії, — зазначив Скібіцький.

Довідка. Ракетний комплекс “Іскандер” призначений для ураження бойовими частинами у звичайному спорядженні малорозмірних і площинних цілей у глибині оперативної території військ противника. Передбачається, що може бути засобом доправлення тактичної ядерної зброї.

Найбільш ймовірні цілі: засоби вогневого ураження (ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, далекобійна артилерія); засоби протиракетної і протиповітряної оборони; літаки та гвинтокрили на аеродромах; командні пункти та вузли зв’язку; найважливіші об’єкти цивільної інфраструктури.

Зауважимо, в Україні триває 728-ма доба повномасштабного вторгнення РФ. За цей час, станом на 20 лютого, воїни ЗСУ ліквідували понад 406 тисяч російських окупантів.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та 5 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 складу паливно-мастильних матеріалів та 12 артилерійських засобах противника.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.