РФ перекидає вцілілі підрозділи своїх солдат з-під Авдіївки на інші напрямки – 3 ОШБр

Джерело: Максим Жорін/Telegram

21 лютого заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін зазначив, що російська армія почала перекидати вцілілі підрозділи своїх солдатів та техніку з-під Авдіївки на інші напрямки.

Жорін повідомив, що на Авдіївському напрямку станом на сьогодні все в цілому очевидно: росіяни просуватимуться, наскільки у них вистачить сил та “залежно від того, хто з них виживе”.

Також попередив, що складна ситуація очікується і на інших напрямках. І додав, що з-під Авдіївки росіяни почали перекидати вцілілі підрозділи на інші ділянки фронту.

В цілому нас чекають дуже складні бої. Говорив про це ще минулого року — росіяни готувались весь цей час. Готували сили, резерви, накопичували зброю та техніку. І підготувались.

За словами заступника командира 3 ОШБр, найближчим часом буде складна ситуація ще на Півдні і на Харківському напрямку.

Зауважимо, у Генштабі повідомили, що за добу на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 12 атак ворога біля Степового, Ласточкиного, Первомайського, Невельського Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новопокровське, Новобахмутівка, Степове, Семенівка, Орлівка, Ласточкине Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів близько 20 населених пунктів, серед них Бердичі, Семенівка, Сєверне, Нетайлове Донецької області.

Також наголосимо, 20 лютого глава РФ Володимир Путін заявив, що російські війська просуватимуться далі в Україну, щоб розвинути свій результат на полі бою після падіння міста Авдіївки, де, за його словами, українські війська були змушені “хаотично відступати”.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.