Данія заявила про підписання двосторонньої безпекової угоди з Україною

Джерело: Barron’s

Данія оголосила про укладення двосторонньої безпекової угоди з Україною, яка передбачає підтримку протягом наступних 10 років, заявило Міністерство закордонних справ Данії.

Згідно з угодою, майбутня військова та цивільна допомога буде визначатися в межах двосторонньої політичної угоди на період наступних 10 років. Цю інформацію містить заява Міністерства закордонних справ Данії.

Фінансування угоди буде здійснюватися коштом Українського фонду, який наразі оцінюється в 10 мільярдів доларів.

Зазначимо, що Велика БританіяНімеччина та Франція вже підписали з Україною подібні угоди про безпеку.

Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад та техніку окупантів.

Справу щодо замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо перекваліфікували на терористичний акт. З 15 травня і дотепер справу розслідували як спробу умисного вбивства.

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат звинуватив нардепку Марʼяну Безуглу в поширенні даних про місцеперебування генералів ЗСУ в Дніпрі, яке ворог атакував ракетами.

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що інформація про інтерв’ю президента Володимира Зеленського американському журналісту Такеру Карлсону не відповідає дійсності. Раніше той брав інтерв’ю у президента РФ.

Останнім часом прикордонники фіксують все більше спроб нелегально перетнути кордон. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що чоловіки готові платити “перевізникам” від $3000 до $20 000.