Ймовірно, намагався незаконно перетнути кордон: з річки Тиса дістали тіло українця

Джерело: Держприкордонслужба

На Закарпатті з річки Тиса дістали тіло українця, який, ймовірно, намагався незаконно перетнути кордон.

Учора вздовж річкової ділянки українсько-румунського кордону, в межах відповідальності відділу прикордонної служби “Тячів” Мукачівського загону, відбувалися пошукові заходи.

Пошукові заходи здійснювалися з метою встановлення місця перебування 29-річного громадянина України, який, ймовірно, втопився у річці Тиса.

Про зникнення чоловіка повідомила його мама. Жінка розповіла, що її син, житель Херсонщини, 25 січня 2024 року мав намір незаконно перетнути кордон річкою Тиса в районі села Біла Церква. З того часу чоловік не виходив на зв’язок.

У ході пошукових заходів, які проводилися прикордонниками у день зникнення чоловіка, було виявлено сліди однієї особи, що вели у річку Тиса, проте слідів виходу з річки ані українськими, ані румунськими прикордонниками не виявлено. Жодних осіб поблизу кордону також виявлено не було.

Співробітники ДСНС тричі проводили пошуки зниклого у річці, на жаль, виявити його не вдалось.

Натомість учора, під час пошуків зниклого жителя Херсонщини рятувальники дістали з води тіло 25-річного жителя села Великий Бичків Закарпатської області.

При потопельникові знаходився паспорт громадянина України для виїзду за кордон та внутрішній паспорт громадянина України, мобільний телефон та банківські картки.

Смерть закарпатця поповнила сумну статистику загиблих під час спроби подолати річку Тиса. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну це вже 20-й такий випадок, зафіксований на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону. Ще шестеро чоловіків загинули у горах.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…