Швейцарія планує провести конференцію щодо миру в Україні «до літа», – Reuters

Джерело: Reuters

У п’ятницю, 23 лютого, Швейцарія повідомила Організацію Об’єднаних Націй, що має намір організувати конференцію високого рівня щодо миру в Україні “до літа”.

“На прохання України ми маємо намір організувати до літа конференцію високого рівня щодо миру в Україні. Тому я хотів би скористатися цією можливістю, щоб запросити всі країни… працювати разом для досягнення нашої спільної мети”, – заявив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс на Генасамблеї ООН.

Мирний план  президента України Володимира Зеленського з 10 пунктів передбачає відновлення територіальної цілісності України, виведення всіх російських військ, захист продовольства та енергоносіїв, радіаційну і ядерну безпеку та звільнення всіх військовополонених.

“Я не можу уявити, як пояснити людям, яких я зустріла в Україні, що ми втомлені. Ті українці – ті родини, які не можуть дозволити собі бути втомленими – розраховують на нас. Захистити Статут ООН і притягнути до відповідальності тих, хто порушує його. Протистояти розколу та втомі. Об’єднатися, щоб просувати дипломатію, діалог і справедливий, міцний мир”, — сказала, своєю чергою, пані посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.