Зсуви ґрунту та повені у бразильському штаті Ріо-де-Жанейро забрали життя вісьмох людей

Джерело: Associated press

У штаті Ріо-де-Жанейро, Бразилія, через зсуви і повені, спричинені сильними дощами, загинули щонайменше вісім осіб.

За даними влади штату, четверо загиблих, у тому числі восьмимісячна дитина, були членами однієї сім’ї в місті Барра-ду-Пірай. Будинок сім’ї був зруйнований зсувом.

Шестирічна дитина вважається зниклою безвісти в провінційному місті Мендес.

За словами мерів різних міст, понад 100 людей залишилися без даху над головою по всьому штату. Влада штату попередила, що все ще існує висока ймовірність нових повеней і зсувів у 10 містах, в тому числі в столиці – Ріо-де-Жанейро.

Також місцеві ЗМІ писали про кілька випадків, коли люди об’єднувались в імпровізовані рятувальні команди, намагаючись врятувати інших, так як до деяких постраждалих районів ще не дісталися пожежники і поліція.

Вранці 3 липня силами ППО збито 11 ворожих повітряних цілей, якими РФ атакувала Дніпропетровщину.

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні заявила у вівторок, 2 липня, що її партія “Брати Італії” повинна виключити всіх, хто захоплюється фашистським минулим країни. Мелоні поширила заяву після оприлюдненого відео, де члени молодіжного крила партії демонструють фашистські вітання і скандують “Зіг Хайль”. 

В австрійському місці Лінц невідомі обезголовили скульптуру Матері Божої, яка народжує Ісуса. Ця скульптура зазнала шквалу критики з боку католиків, які назвали її богохульною.

Прем’єр-міністр України в середу, 3 липня, повідомив, що Україна отримала 2,2 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду.

Росія направила свої військові кораблі до Венесуели. Крім того, 12 червня російські військові кораблі прибули до Куби, увійшовши у порт Гавани.