В Японії відбувся імерсивний концерт до других роковин повномасштабної війни в Україні

Джерело: Мінкульт

У Токіо в концертній залі посольства Канади в Японії у партнерстві з посольством України в Японії відбулася прем’єра імерсивного концерту “The sound of Ukraine”, присвячена другим роковинам повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Уперше в Японії продемонстрували українські імерсивні виставки під супровід живої авторської музики українського композитора, піаніста Тимура Полянського та японської скрипачки Тії Савади.

Захід відвідали 15 послів, які представляють свої країни в Японії: Німеччини, Молдови, Румунії, Австрії, Литви, Греції, Естонії, Латвії, Грузії, Франції, Італії, Іспанії, Канади й України.

Концерт супроводжували овації слухачів. Артисти на біс виконали відому японську мелодію. Частину концерту, присвячену загиблим героям, зала слухала стоячи.

Фото: Мінкульт

Під час імпрези присутні висловлювали захоплення сучасним мультимедійним рішенням концерту, який поєднав віртуозну фортепіанну музику та імерсивний контент. Також запевнили, що будуть допомагати та не залишать Україну наодинці з ворогом.

“Дякую нашим партнерам, які допомогли організувати захід, дякую нашим друзям, колегам з Японії, які протягом двох складних років нашого опору стоять пліч-о-пліч з Україною і допомагають нам вистояти у цій боротьбі”, — сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час вітального слова.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.