Зеленський зустрівся з міністром оборони Швеції: обговорили підписання безпекової угоди

Джерело: пресслужба Офісу Президента

Президент України Володимир Зеленський в суботу, 24 лютого, провів зустріч з міністром оборони Швеції Полом Йонсоном, який прибув з візитом до України.

Фото: Офіс Президента

Зеленський подякував Швеції за підтримку України, зокрема за нещодавно оголошений новий пакет військової допомоги на суму близько 7,1 мільярда шведських крон (приблизно 680 мільйон доларів). Нагадаємо, що цей пакет допомоги став найбільшим від Швеції з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Під час зустрічі президент України та було обговорено перспективи налагодження спільного виробництва зброї та міністр оборони Швеції обговорили майбутні двосторонні переговори щодо підписання угоди про гарантії безпеки.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.