В Англії стартував п’ятиденний страйк молодших лікарів

Джерело: Sky News

Молодші лікарі в Англії розпочали п’ятиденний страйк, протестуючи через низьку зарплату.

За даними агентства, десятки тисяч записів до лікарні та операцій будуть скасовані або перенесені через страйк, який розпочався о 7-й ранку в суботу та триватиме до 23:59 середи.

Профспілки медиків вимагають підвищення зарплати на 35%. Утім, вони зазначили, що готові до переговорів.

Керівництво Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS) закликає до компромісу між медиками та урядом. Гендиректор NHS Меттью Тейлор назвав ситуацію “деморалізуючою”.

Своєю чергою, міністерка охорони здоров’я Вікторія Аткінс заявила про готовність уряду піти на більші поступки у питанні зарплати, ніж запропоноване раніше підвищення на 10,3%.

Повідомляється, що молодші лікарі становлять приблизно половину всіх лікарів у системі NHS в Англії.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.