Зеленський підписав законопроєкт про демобілізацію строковиків

Джерело: сайт Верховної Ради України

26 лютого президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт щодо демобілізації строковиків. Раніше цього ж дня йому на підпис направили проєкт закону, котрий стосується військовослужбовців, які закінчили строкову службу у 2024 році та перебувають на службі під час дії воєнного стану.

Раніше Верховна Рада України прийняла законопроєкт, який передбачає звільнення захисників у запас. Цей законопроєкт вносить зміни до статті 11 “Закінчення військової служби” Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” і отримав підтримку 319 народних депутатів.

Згідно з цим законом, військовослужбовці, чиї терміни служби закінчилися під час воєнного стану або ті, чия служба була продовжена понад установлені терміни, будуть звільнені у запас у строки, визначені указом Президента України.

Цей закон набирає чинності з наступного дня після його опублікування.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.