На Львівщині сталася ДТП за участю авто евакуації загиблих військових: є поранені і загиблі

Джерело: поліція Львівської області та  “Львівський портал

У Львівському районі, 26 лютого, сталася аварія з машиною евакуації, яка перевозила загиблих військових. Внаслідок цієї події загинуло троє осіб, ще троє зазнали поранення. Причиною аварії було те, що винуватець був у нетверезому стані.

Поліція повідомила, що ДТП трапилася близько 04:40 на автодорозі “Тернопіль – Львів” поблизу села Словіта Львівського району.

За попередніми даними правоохоронців, водій автомобіля “ВАЗ 2109”, 21-річний мешканець одного з сіл Золочівського району, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з мікроавтобусом “Mercedes-Benz Sprinter 313”, за кермом якого був 41-річний львів’янин. Встановлено, що водій “ВАЗ 2109” перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Фото: Поліція Львівської області

За інформацією місцевого видання, мікроавтобус “Mercedes-Benz Sprinter 313” використовувався для перевезення тіл загиблих українських героїв.

Фото: Поліція Львівської області

Внаслідок отриманих травм водій легковика та його пасажир, 24-річний мешканець Золочівського району, загинули на місці. Ще один пасажир “ВАЗ 2109”, 28-річний мешканець Кіровоградської області, зазнав тілесних ушкоджень та помер у швидкій допомозі, попри зусилля медичного персоналу.

Крім того, водій мікроавтобуса, його пасажир, 38-річний мешканець Львівського району, та пасажир легковика, 41-річний мешканець Золочівського району, зазнали тілесних ушкоджень і були доставлені до медичного закладу.

Фото: Поліція Львівської області

Поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.286-1 Кримінального кодексу України через порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у нетверезому стані, що спричинило смерть кількох осіб.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.