Сирський пропрацьовує два сценарії подальших дій: Зеленський для CNN

Джерело: CNN

За словами президента Володимира Зеленського, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розробляє два варіанти плану подальших дій: якщо Україна отримає допомогу США, вона зможе перейти в наступ, якщо ні – їй доведеться зосередитися лише на захисті.

Глава держави уточнив, що без допомоги США Україні буде не тільки важко отримати нові досягнення на полі бою, але й продовжувати захищатися цього року.

Він наголосив, що час має вирішальне значення, оскільки Росія може спробувати новий наступ вже наприкінці травня.

“Люди будуть підготовлені, але боєприпаси не будуть підготовлені і бригади не будуть готові. Не тільки до нашого контрнаступу, вони не будуть готові оборонятися, бути сильними. Це буде дуже важко”, – пояснив Зеленський.

Також президент додав, що мав розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном щодо пакету допомоги та “почувався оптимістично після цього діалогу”.

“Він сказав, що зробить все, щоб підтримати Україну, і він на нашому боці, і він розуміє, наскільки героїчні наші люди, наші солдати і мирні жителі. Якщо вони передумають, для нас це велика проблема”, — резюмував Зеленський.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.