Україна не веде перемовини про закриття кордонів з Польщею – Кубраков

Джерело: пресслужба Мінінфраструктури

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков прокоментував заяви про переговори, які нібито ведуться, про закриття кордону з Польщею.

“Ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею. Для нас стабільно працюючий кордон – це питання виживання у війні з російським агресором”, – наголосив Кубраков.

За словами міністра, Україна “з великою повагою ставиться до дружньої Польщі”. Він додав, що українська сторона запропонувала Польщі конструктивні рішення, а також зробила кроки назустріч для зняття напруження на кордоні.

“Очікуємо відповідні рішення збоку польського уряду, щоб ситуація не зайшла в глухий кут. Подібне рішення не буде вигідне нікому, окрім нашого спільного ворога”, – резюмував Кубраков.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Україна та Польща не виключають повного закриття кордону для торгівлі товарами, проте це рішення буде тимчасовим.

“Ми говоримо з українською стороною про повне закриття кордону для торгівлі товарами. Це буде тимчасове, але водночас і болісне рішення для обох сторін”, – сказав він.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.