Ілон Маск подав до суду на OpenAI та їхнього гендиректора за порушення умов контракту

Джерело: Reuters

Мільярдер Ілон Маск подав до суду на виробника ChatGPT OpenAI та їхнього генерального директора Сема Альтмана, заявивши, що вони відмовилися від початкової місії стартапу з розробки штучного інтелекту на благо людства, а не заради прибутку.

Маск заявив про порушення контракту, сказавши, що Альтман і співзасновник Грег Брокман спочатку звернулися до нього, щоб створити некомерційну компанію з відкритим кодом, але стартап, заснований у 2015 році, тепер зосереджено на заробітку.

Він звернувся до суду з проханням зробити свої дослідження та технології доступними для громадськості та заборонити стартапу використовувати свої активи, включно з найдосконалішою моделлю ШІ GPT-4, для фінансової вигоди Microsoft або будь-якої особи.

Маск пішов із ради директорів OpenAI у 2018 році та часто критикував зв’язки Microsoft із стартапом.

Ілон Маск також створив чат-бот Grok на основі штучного інтелекту, який схожий на ChatGPT. Стартап запустили для підписників Premium+ платформи соціальних мереж X.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.