У Харкові Зеленський та Марк Рютте оглянули пошкоджені російськими обстрілами будівлі

Джерело: пресслужба Офісу Президента

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оглянули будівлі, пошкоджені внаслідок російських обстрілів у Харкові.

Фото: ОП

Зокрема, вони побували біля зруйнованого внаслідок масованого обстрілу РФ 23 січня 2024 року багатоповерхового житлового будинку на вул. Академіка Проскури, 9в. Тоді через російську агресію загинуло п’ятеро осіб та ще 14 зазнали поранень. 

Фото: ОП

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що загалом внаслідок обстрілу 23 січня в Харкові загинуло 10 осіб, пошкоджено близько 100 житлових будинків, без домівок залишилося 6 тис. мешканців, які отримали тимчасове житло в гуртожитках та інших помешканнях.

Вони також оглянули пошкоджені внаслідок ракетного удару Росії в березні 2022 року багатоповерхові будівлі на вулиці Мироносицькій в центрі міста.

Володимир Зеленський і Марк Рютте також побували біля будівлі Харківської обласної державної адміністрації, пошкодженої внаслідок російського обстрілу 1 березня 2022 року. 

Президент України та прем’єр-міністр Нідерландів також вшанували пам’ять дітей, які загинули через збройну агресію Росії проти України.

Фото: ОП

З початку повномасштабного вторгнення Росії у Харкові зруйновано понад 20 тис. об’єктів, зокрема 50% шкіл міста. На Харківщині проживають 520 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.