Уночі ворог атакував Україну 17 БпЛА та 3 ракетами

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Уночі 2 березня війська РФ атакували Україну безпілотниками та ракетами. Більшість ворожих цілей вдалось збити.

Цієї ночі окупанти випустили по українських містах 17 безпілотників типу “шахед” з Приморсько-Ахтраська (РФ) та Балаклеї (ТО Крим), а також 3 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-35 з ТОТ Донеччини та Херсонщини.

У результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено 14 “шахедів” у межах Одеської, Миколаївської, Запорізької, Харківської, Сумської, Дніпропетровської областей.

Водночас влучання ворожих БпЛА зафіксовано на Одещині та Харківщині. Є руйнування та жертви.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.