«Нам потрібно більше ППО від партнерів»: Зеленський прокоментував атаку РФ по Одесі

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку РФ безпілотниками по Одесі й зазначив, що станом на 9:15 відомо про двох загиблих та вісьмох постраждалих, серед яких дитина.

“Росія продовжує воювати із цивільними людьми. Нічна атака “шахедів”: Харків, Одеса, міста Сумщини. Один із ворожих дронів влучив у житловий будинок в Одесі. Зруйновано 18 квартир”, – зазначив глава держави.

А також додав, що станом на 9:15 відомо про двох загиблих та вісьмох постраждали, серед яких дитина: “Мої співчуття родинам і близьким загиблих”.

Володимир Зеленський зауважив, що пошуково-рятувальна операція триває в безперервному режимі. Всі служби на місці. Людям надається вся необхідна допомога.

Також він наголосив, що Україні необхідно більше систем ППО та ракет.

“Нам потрібно більше ППО від партнерів. Потрібно посилювати український повітряний щит, щоб додати захисту нашим людям від російського терору. Більше систем ППО, більше ракет для ППО – це те, що зберігає життя”, – резюмував президент України.

Зазначимо, що вночі 2 березня війська РФ атакували безпілотниками Одесу. Є влучання у багатоповерхівку, не обійшлось без жертв.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.