Папа Франциск заявив про небезпеку гендерної теорії

Джерело: Reuters

Папа Римський Франциск заявив про небезпеку гендерної теорії, яку він назвав “потворною”.

За словами понтифіка, він замовив дослідження гендерної теорії, оскільки вважає її “потворною ідеологією”, яка загрожує людству.

Звертаючись до учасників дводенної конференції у Ватикані про зміну ролі чоловіків і жінок згідно з християнськими вченнями, Франциск сказав, що гендерна теорія прагне “стерти різницю між чоловіком та жінкою”.

“Я просив, щоб були проведені дослідження цієї потворної ідеології нашого часу, яка скасовує відмінності та робить усе однаковим. Скасування відмінностей означає скасування людства”, — сказав Папа.

Гендерна теорія припускає, що гендер більш складний і мінливий, ніж бінарні категорії чоловіка та жінки, і залежить не лише від видимих статевих характеристик.

На конференції понтифік також пригадав, як прочитав “пророчу”, за його словами книгу, “Володар світу” – антиутопічний роман, опублікований у 1907 році католицьким священником про світ, де немає місця релігії. У ній також розповідається про ризик знищення відмінностей між людьми.

“Прочитайте її, якщо маєте час, тому що вона говорить про ці проблеми сьогодення”, – сказав Папа відвідувачам.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.