Аудит Міноборони виявив майже 30 тисяч турнікетів на складах Командування медичних сил

Джерело: пресслужба Міноборони

Аудит Міністерства оборони виявив на складах Командування медичних сил 30 тисяч турнікетів, що зберігалися майже рік. Наголошується, що частину вже видали військовослужбовцям.

Зазначається, що аудитори Міноборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування Командування медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США.

Турнікети передали Україні ще у квітні 2023 року, і лише через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – всього 458 одиниць.

У пресслужбі акцентували, що відповідальні посадові особи нині почали видачу турнікетів, наразі майже третина – уже у військовослужбовців. Окрім цього, ініційовано видачу іншого медичного майна (індивідуальні аптечки, рюкзаки для бойових медиків), що також тривалий час зберігалися на складах у значній кількості.

Заступник міністра оборони Юрій Джигир зазначив, що завдання внутрішнього аудиту – не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу.

Про результати аудиту поінформували міністра оборони Рустема Умєрова.

Російські ритейлери запустили попередні продажі нового iPhone 16, обходячи заборону компанії Apple на експорт до Росії.

Жителі трьох населених пунктів у Запорізькій області опинилися під блокадою з боку російських військ, не отримують гуманітарної допомоги та змушені пити дощову воду. Про це розповів начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.