В OpenAI назвали «помстою» позов Маска проти компанії

Джерело: CNBC

На думку керівників OpenAI, мільярдер Ілон Маск подав проти компанії позов через те, що він засмучений тим, що більше не входить до складу стартапу зі штучного інтелекту.

“Ми вважаємо, що претензії в цьому позові можуть бути пов’язані з жалем Ілона про те, що він не залучений до компанії сьогодні. Дуже розчаровані бачити те, як Ілон вживає заходів проти компанії, яку він допоміг заснувати, особливо враховуючи його тісну співпрацю з деякими з вас, хто все ще працює над місією”, — написав головний стратегічний директор OpenAI Джейсон Квон у внутрішній записці.

Як розповіли в агентстві, Маск співзаснував OpenAI у 2015 році та вийшов із ради директорів у 2018 році, через чотири роки після того як заявив, що штучний інтелект “потенційно небезпечніший за ядерну зброю”.

З моменту запуску чат-бота ChatGPT для широкої громадськості наприкінці 2022 року OpenAI став одним із найпопулярніших стартапів на планеті. Його вартість перевищує нині 80 мільярдів доларів США.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.