Умєров і Сирський обговорили з міністром оборони Норвегії потреби ЗСУ в артилерії та ППО

Джерело: Рустем Умєров/Facebook  

Міністр оборони України Рустем Умєров разом із Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським провели телефонну розмову з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом.

Під час розмови Рустем Умєров поінформував про ситуацію на фронті та нагальні потреби України, зокрема в артилерії та ППО.

“Обговорили шляхи зміцнення нашого діалогу, зокрема розширення співпраці в оборонній промисловості”, – розповів Рустем Умєров.

Міністр оборони України подякував Норвегії за підтримку нашої країни, особливо у сферах протиповітряної оборони та морської безпеки, а також запросив норвезького міністра приїхати до Києва.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.