Сем Мендес планує зняти чотири фільми про музикантів The Beatles

Джерело: Variety

Англійський кінорежисер та лауреат премії “Оскар” Сем Мендес оголосив про наміри зняти чотири окремі фільми про музикантів британського гурту The Beatles.

“Для мене велика честь розповідати історію про найкращу рок-групу всіх часів”, – поділився Мендес.

Зокрема він планує зняти чотири окремі стрічки, кожна з яких розповість про одного з учасників The Beatles.

Зазначається, що картини розкажуть “дивовижну історію найкращого гурту аж до його розпаду в 1970 році”.

Примітно, що це перший раз, коли The Beatles повністю підтримали фільм та дозволили використовувати свою музику в стрічках.

Кіностудія Sony Pictures Entertainment профінансує та розповсюдить усі чотири фільми в кінотеатрах, які потенційно можуть вийти вже у 2027 році.

Раніше про гурт вже знімали декілька документальних фільмів, у тому числі стрічка 1970-х років “Let It Be”, в якому розповідається про розпад групи, та фільм Пітера Джексона “Get Back”, який зафіксував створення їхнього альбому “Let It Be”.

У 1999 році відбувся режисерський дебют Сема Мендеса – фільм “Краса по-американськи”, який отримав п’ять “Оскарів”, у тому числі за найкращу режисуру.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.